Брнабић и Османи истакли значај Отвореног Балкана и користи за све грађане

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Maj.2023, 17:30

Брнабић и Османи истакли значај Отвореног Балкана и користи за све грађане

Председница Владе Србије Ана Брнабић разговарала је данас са председавајућим ОЕБС-а и министром спољних послова Републике Северне Македоније Бујаром Османијем. Фото: Танјуг/Слободан Миљевић Председница владе истакла је у разговору да је сарадња Владе Србије и свих државних >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << институција са Мисијом ОЕБС-а у Србији веома добра.
Брнабић и Османи истакли су у разговору и значај иницијативе Отворени Балкан и користи за све грађане.
Говорећи о дијалогу Београда и Приштине, премијерка Брнабић је истакла да се Србија понаша одговорно и кредибилно и поновила да Приштина још увек није испунила оно што је потписано у Бриселском споразуму пре десет година.
Председавајући ОЕБС-а Османи је изнео приоритете председавања Републике Северне Македоније овом организацијом, а то су процес помирења, борба против корупције и изазови климатских промена, а премијерка је додала да су ови приоритети слични са приоритетима Владе Србије и посебно истакла значај израде Националне стратегије за борбу против корупције.
Османи је премијерки Брбабић изразио саучешће због недавних трагичних догађаја који су задесили Србију, наведено је у саопштењу владе.
Vlada usvojila uredbe koje se odnose na poljoprivredu i razvoj preduzetnišva

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић и Османи истакли значај Отвореног Балкана и користи за све грађане се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.