Ђоковић на старту Ролан Гароса против Ковачевића, на Алкараза може у полуфиналу

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Maj.2023, 16:15

Ђоковић на старту Ролан Гароса против Ковачевића, на Алкараза може у полуфиналу

Захваљујући жребу и непредвиђеним околностима најбољи српски тенисер Новак Ђоковић ће на старту Ролан Гароса играти против Американца Александра Ковачевића, а са најбољим тенисером планете Карлосом Алкаразом може да се састане већ у полуфиналу. Фото: AP/Andrew Medichini Ђоковић у >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << првом колу игра против 24-годишњег Ковачевића, момка рођеног у Њујорку, који је шансу да заигра у главном жребу добио после отказа Матеа Беретинија из Италије.
Први српски рекет ће у другом колу на бољег из двобоја Мартон Фучович (Мађарска) – Иго Греније (Француска). У трећем колу потенцијални ривали Ђоковићу су Лука Ван Аш (Француска) или Марко Чекинато (Италија), у осмини финала Пољак Хуберт Хуркач или Шпанац Роберто Баутиста Агут, а Рус Андреј Рубљов вероватно у четвртфиналу, Алкараз би чекао Србина у полуфиналу, а Данил Медведев у финалу.
Први носилац Карлос Алкараз играће на старту против квалификанта, а као потенцијална мина у четвртфиналу би могао да га сачека Грк Стефанос Циципас.
У првом колу Ласло Ђере ће на Руса Андреја Рубљова, Душан Лајовић ће играти против Џиџен Џанга из Кине, а Филип Крајиновић против Американца Франсеса Тијафоа. Миомир Кецмановић ће на старту играти против квалификанта.
Ђоковић, освајач укупно 22 гренд слем пехара, два пута је освајао Ролан Гарос (2016. и 2021) године, а у одсуству Рафаела Надала главни је фаворит за подизање пехара уз првог носиоца Алкараза.


Olga Danilović ubedljiva protiv Vikmajer, korak do glavnog žreba Rolan Garosa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђоковић на старту Ролан Гароса против Ковачевића, на Алкараза може у полуфиналу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.