Милићевић српским ђацима у Будимпешти уручио књиге и тренерке

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Maj.2023, 12:02

Милићевић српским ђацима у Будимпешти уручио књиге и тренерке

Министар без портфеља задужен за област односа с дијаспором Ђорђе Милићевић уручио је данас ђацима Српског образовног центра „Никола Тесла“ у Будимпешти књиге и комплете тренерки за кошаркашки и одбојкашки тим. Фото: Танјуг/Томица Булатовић Милићевић је ђацима поручио да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << тренерке нису обичне, јер су на њима одштампане српске тробојке, симбол наше припадности, поноса и заједништва, наводи се у саопштењу кабинета министра.
Он је додао да оне симболизују њихову везу са Србијом и представљају подршку члановима спортских клубова у оквиру овог образовног центра. Министар је честитао ђацима који су освојили бројне медаље на такмичењима у Мађарској и истакао да жели да се они осећају да су део велике српске спортске породице, без обзира на то где се налазе.
„Сви вас у Србији подржавамо и верујемо у вас“, нагласио је Милићевић и позвао их је да се пријаве за учествовање у спортским летњим камповима који се за младе из дијаспоре организују током јула и августа у Србији.
Према његовим речима, ови кампови могу им пружити незаборавно искуство и омогућити да упознају своју матичну земљу на јединствен и инспиративан начин и да је још више заволе кроз дружење са вршњацима. Министар се у Будимпешти састао и са директором Српског образовног центра „Никола Тесла“ Јованком Ластић, амбасадором Србије у тој земљи Иваном Тодоровим и руководством Српске самоуправе у Мађарској, кровне организације која окупља наше сународнике, са којима је договорио њихово учешће на „Видовданском сабору дијаспоре“ који ће бити одржани 1. и 2. јула у Београду, додаје се у саопштењу.
Grujičić: Dvoje povređenih još u teškom stanju, dečak pokazuje znake oporavka

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Милићевић српским ђацима у Будимпешти уручио књиге и тренерке се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.