Почетна > Србија
Србија

Милићевић српским ђацима у Будимпешти уручио књиге и тренерке

Министар без портфеља задужен за област односа с дијаспором Ђорђе Милићевић уручио је данас ђацима Српског образовног центра „Никола Тесла“ у Будимпешти књиге и комплете тренерки за кошаркашки и одбојкашки тим.
милићевић
Фото: Танјуг/Томица Булатовић

Милићевић је ђацима поручио да тренерке нису обичне, јер су на њима одштампане српске тробојке, симбол наше припадности, поноса и заједништва, наводи се у саопштењу кабинета министра.

Он је додао да оне симболизују њихову везу са Србијом и представљају подршку члановима спортских клубова у оквиру овог образовног центра.

Министар је честитао ђацима који су освојили бројне медаље на такмичењима у Мађарској и истакао да жели да се они осећају да су део велике српске спортске породице, без обзира на то где се налазе.

„Сви вас у Србији подржавамо и верујемо у вас“, нагласио је Милићевић и позвао их је да се пријаве за учествовање у спортским летњим камповима који се за младе из дијаспоре организују током јула и августа у Србији.

Према његовим речима, ови кампови могу им пружити незаборавно искуство и омогућити да упознају своју матичну земљу на јединствен и инспиративан начин и да је још више заволе кроз дружење са вршњацима.

Министар се у Будимпешти састао и са директором Српског образовног центра „Никола Тесла“ Јованком Ластић, амбасадором Србије у тој земљи Иваном Тодоровим и руководством Српске самоуправе у Мађарској, кровне организације која окупља наше сународнике, са којима је договорио њихово учешће на „Видовданском сабору дијаспоре“ који ће бити одржани 1. и 2. јула у Београду, додаје се у саопштењу.

Grujičić: Dvoje povređenih još u teškom stanju, dečak pokazuje znake oporavka

Преузмите андроид апликацију.