Андрић: Урадићемо хитне измене Закона о оружју и муницији

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Maj.2023, 12:45

Андрић: Урадићемо хитне измене Закона о оружју и муницији

Као што је влада наложила, Министарство унутрашњих послова ће у најкраћем могућем року у сарадњи са другим надлежним државним органима, пре свега са Министарством здравља урадити хитне измене Закона о оружју и муницији, изјавио је данас помоћник секретара МУП-а и пуковник >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Милан Андрић. Фото: Танјуг/Jae C. Hong Он је рекао да се очекује да у наредних четири-пет дана током следеће недеље, буде израђен нацрт Закона о оружју и муницији.
“У овом тренутку од нових услова који ће наћи своје место у Закону су нови здравствени услови. Односно обавезан психолошки преглед лица које подноси захтев за држање и ношење оружја. Поред тих услова увешћемо обавезно контролне прегледе на сваких шест месеци или годину дана. О томе ћемо још говорити са Министарством здравља“, рекао је Андрић.
Према његовим речима, у неким “ад хок“ ситуацијама утврђиваће код лица која поседују или која аплицирају за поседовање дозволе за држање и ношење оружја да ли у свом организму имају алкохол или психоактивне супстанце.
“До 2015. године дозволе за држање и ношење оружја су биле трајне. Доношењем овог важећег закона о оружју и муницији, оружни лист се издаје на период од 10 година. С тим да лице на сваких пет година. Некада и чешће мора да прође лекарски преглед“, изјавио је данас Андрић.
Srbija se uskladila sa merama Saveta EU protiv ISIL-a i Al Kaide

 
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Андрић: Урадићемо хитне измене Закона о оружју и муницији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.