Радикални антиројалисти придружиће се протестима на крунисању

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Maj.2023, 13:47

Радикални антиројалисти придружиће се протестима на крунисању

Радикална антиројалистичка група „Доста са ројалистима“ (No more Royals) придружиће се у суботу протестима које организује група „Рипаблик“ на крунисању краља Чарлса III. Фото: Танјуг/AP Photo/Jon Super, Pool Та група позната је по шарању кипова монарха спрејом и облачења кипова монарха у >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << кловновска одела.
Вођа групе Риз Поснет (19) описао је групу као „радикалније, критичније и контроверзније крило покрета против монархије у Британији“, рекавши да је састављена од „младих, углавном геј активиста“. Од оснивања групе у фебруару, организовали су бројне акције како би „разбеснели грађане“ уочи крунисања, па су се тако у марту провукли поред обезбеђења, прескочили ограду у дворцу Виндзор током обиласка, како би дошли до краљевог кревета у једној од осам соба у државном апартману за Чарлса II.
Рипаблик, највећа британске антимонархистичка група, пријавила је више од 1.600 људи за протесте дуж руте краљевске поворке, преноси Тајмс. Учесници протеста најавили су окупљање око споменика краља Чарлса I на Трафалгар скверу.
Ponovo demonstracije u Izraelu, okupljeni blokirali puteve

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Радикални антиројалисти придружиће се протестима на крунисању се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.