Филипини: Кина пристала да разговара о филипинским правима на риболов

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Maj.2023, 12:38

Филипини: Кина пристала да разговара о филипинским правима на риболов

Председник Филипина Фердинанд Маркос Млађи, изјавио је да је Кина пристала да разговара о филипинским правима на риболов у Јужном кинеском мору, пошто се залагао за успостављање директне комуникационе линије са Пекингом за решавање поморских спорова између две земље. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ТанјугAP Photo/Aaron Favila Кина је пристала да разговара о филипинским правима на риболов у Јужном кинеском мору, рекао је Маркос, наводећи да је затражио од филипинске обалске страже и Министарства за спољне послове да саставе карту риболова која ц́е бити представљена Пекингу, пренео је Ројтерс.
Кина тврди да има суверенитет над готово целим Јужним кинеским морем на више од 1.500 километара од свог копна до ексклузивних економских зона Вијетнама, Филипина, Малезије, Брунеја и Индонезије.
Филипини су више пута позивали Пекинг да обустави „агресивне активности“ на том подручју. Међународна арбитражна пресуда из 2016. године одбацила је став Кине да има суверенитет над готово целим Јужним кинеским морем, наводећи да је тај став без правног основа.
Uzbekistan: Prihvaćeni ustavni amandmani, još dva mandata predsednika Mirzijojeva

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Филипини: Кина пристала да разговара о филипинским правима на риболов се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.