Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Apr.2023, 05:00
Рецепт дана: Кремаста паста са пилетином
У једном лонцу може се припремити тестенина са пилетином, коју ће волети сви укућани. Припрема се заиста брзо, а печурке и зачинско биље по избору подићи ће уобичајено јело на нови ниво.
Фото: Pixabay/StockSnap
Састојци:
400 грама тестенине
100 грама ренданог сира
1 литар млека
250 милилитара >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << креме за кување
пола литра темељца по жељи
1 мали лук
2 чена белог лука
пола килограма пилећих прса
300 грама печурака
со
бибер
зачинско биље
биљно уље за пржење
Припрема:
У шерпи или тигању средње величине загрејте мало уља и пропржите пилетину исечену на коцкице приближно исте величине.
Када пилетина порумени, извадите је из шерпе, а на преосталој масноћи пропржите лук и бели лук. Када лук и бели лук омекшају додати печурке и кратко пропржити. Залијте млеком и темељцем, па у течност ставите тестенину, најбоље шпагете или тање резанце. Вратите пилетину у лонац. Када течност проври, кувајте све заједно око 10 минута или док се тестенина не скува.
Повремено мешајте да се састојци не залепе за дно. Пред крај кувања додати рендани сир и све добро измешати. Посолите и побиберите по укусу и додајте зачинско биље. Добро ће се сложити босиљак, жалфија или мало першуна. Додајте павлаку за кување и кувајте на лаганој ватри још пет минута. Послужите уз сезонску салату.
Пријатно!
Unesite dovoljne količine minerala neophodnog za normalno funkcionisanje organizma
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Кремаста паста са пилетином се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.