Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Apr.2023, 18:00

Почиње Суперлига Србије: Које екипе из АБА лиге долазе на Спенс и како до дуела са Звездом и Партизаном?

Кошаркашка Суперлига Србије почиње 26. априла, а према распореду такмичења требало би да се заврши најкасније до 21. јуна. Војводина је као трећепласирана екипа обезбедила учешће и такмичиће се у Групи Б са екипама Меге, Металца и Борца из Чачка. Фото: КК војводина За титулу првака >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << државе у кошарци бориће се десет најбољих клубова Србије, пет учесника АБА лиге и пет првопласираних тимова из Кошаркашке лиге Србије, с тим да су Партизан и Црвена звезда због обавеза у АБА лиги и Евролиги добили статус повлашћених клубова па ће се такмичењу прикључити тек од полуфинала.
Навели смо учеснике групе Б у којој су и Новосађани, док се у групи А такмиче: ФМП, ОКК Београд, Спартак Суботица и Златибор.
Само првопласиране екипе из две групе ће проћи даље у полуфинале, где ће их чекати Звезда или Партизан. Партизан ће се као првопласирана екипа укрстити са тимом који буде имао мањи коефицијент успешности, а Звезда са клубом који буде имао бољи коефицијент успешности.

Полуфинале и финале играће се на две добијене утакмице.
Пред Војводином је тежак задатак будући да се такмичи са чак два клуба из АБА лиге у својој групи. Наравно, ти мечеви ће сами по себи представљати добру школу за изабранике Исаков-Ковачевића, а њихов долазак на Спенс ће сигурно привући и публику. Фото: Instagram/KSSrbije Распоред „лала“ у Суперлиги је следећи:
26. април 18ч:  Металац – Војводина
03. мај 18ч: Војводина – Мега
10. мај 18ч: Борац – Војводина
17. мај 18ч: Војводина – Металац
24. мај 18ч: Мега – Војводина
31. мај 18ч: Војводина – Борац
Дакле Војводина већ у среду гостује у Ваљеву екипи Металца, где ће бити императив победа, уколико желе да се боре за прво место у групи. Свакако ће се најзапаженији мечеви играти на Спенсу 3. односно 31. маја када ће представници из АБА лиге доћи на мегдан са „лалама“.
Наравно највиши циљ Војводине јесте пролазак у полуфинале и дуел са „вечитима“, колико је то оствариво видећемо у наредном периоду, али су Новосађани у овој сезони КЛС-а доказали да припадају у сам врх лиге.
Такође су се са екипом Меге већ састали ове сезоне на Купу Радивоја Кораћа, када су Београђани славили након велике борбе.
Novosadski rukomet u vrhu Evrope – uspeh rukometaša Vojvodine osveženje za srpski sport


Преузмите андроид апликацију.
Чланак Почиње Суперлига Србије: Које екипе из АБА лиге долазе на Спенс и како до дуела са Звездом и Партизаном? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.