Намирнице које могу да ојачају нокте

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Apr.2023, 14:01

Намирнице које могу да ојачају нокте

Крхки нокти врло често значе да имате недостатак витамина. Зато није лоше јести више зеленог поврћа, јер је богато фолним киселинама које јачају нокте. Фото: Pixabay/JESHOOTS-com Осим тога, није лоше знати које намирнице могу помоћи у нези ноктију и њиховом јачању.
Сок од лимуна или >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << поморанџе Витамин Ц подстиче раст ноктију, па се препоручује да једном дневно узмете кришку лимуна и поморанџе и утрљате је на нокте. Треба да трљате до пет минута, а затим исперите водом. Поред тога, поморанџе помажу у производњи колагена, важног за раст здравих ноктију.
Маслиново уље Маслиново уље је одличан избор за негу ноктију. Ово уље допире до унутрашњег слоја ваших ноктију, умирује их и лечи од било какве сувоће. Поред тога, помаже у циркулацији крви и помаже у расту ноктију. Нежно умасирајте уље у нокте, ставите памучне рукавице и оставите да делује преко ноћи.
Љуске од јаја Додатни калцијум у љусци јајета помаже у јачању ноктију. Узмите љуске јајета, очистите их, затим их самељите и направите пасту од њих. Затим можете нанети пасту на нокте и оставити је неко време.
Mед Мед је одлична храна против развоја бактерија и гљивица. Осим тога, додатно негује нокте и кожу. Препоручује се помешати две кашичице меда са неколико капи лимуна и умасирати на нокте. Оставите да делује 20 минута, а затим исперите.
Namirnice koje mogu da budu zamena za lekove

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Намирнице које могу да ојачају нокте се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.