Украјина поново извози електричну енергију у Словачку

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Apr.2023, 12:05

Украјина поново извози електричну енергију у Словачку

Украјинска национална енергетска компанија Укренерго саопштила је да Кијев почев од данас поново извози електричну енергију у Словачку. Foto: Pixabay/jasonshepard „Данас је почео извоз струје у Словачку“, саопштила је компанија Укренерго на Телеграму, додавши да Кијев у ову земљу извози >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 200 мегавата електичне енергије на сат, преноси Ројтерс.
Украјина је у октобру суспендовала извоз електричне енергије у земље Европе, које су њено главно тржиште, након што је Русија започела нападе пројектилима и дроновима на украјинску енергетску инфраструктуру.
Напади су изазвали нестанке струје у Украјини који су погодили како цивилно становништво, тако и индустријска постројења, подсећа британска агенција. Укренерго је раније саопштио да је обновио извоз струје у Пољску (134 мегавата на сат) и Молдавију (75 мегавата на сат).
Belgijski lobista tužio Ursulu fon der Lajen zbog pregovora sa Fajzerom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Украјина поново извози електричну енергију у Словачку се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.