Јелен: ММФ има адекватне ресурсе, али су потребне реформе

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Apr.2023, 17:15

Јелен: ММФ има адекватне ресурсе, али су потребне реформе

Министарка финансија САД Џенет Јелен рекла је данас да Међународни монетарни фонд има адеквтане ресурсе да се избори са глобалним финансијским изазовима, али треба да следи „фер и једноставне“ реформе које одржавају економску величину земаља чланица ММФ. Фото: Танјуг/Andrew >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Harnik Јелен је, такође, навела у саопштењу руководству ММФ да је желела да Светска банка имплементира даље реформе за повећање кредитирања за климу и друге глобалне потребе уочи годишњег састанка ММФ и Светске банке (СБ) који је заказан у октобру, у Маракешу у Мароку, пренео је Ројтерс.
Јелен је у среду затражила од СБ да ове године спроведе додатне реформе, како би та финансијска институција била способна да још више помогне земљама у развоју.
Неке од реформи у том правцу су већ усвојене, али Јелен сматра да се СБ не удаљава од свог традиционалног рада.
Od danas direktni letovi od Beograada do Katanije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јелен: ММФ има адекватне ресурсе, али су потребне реформе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.