Си: Односи са Бразилом дипломатски приоритет за Кину

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Apr.2023, 15:28

Си: Односи са Бразилом дипломатски приоритет за Кину

Кина и Бразил требало би да продубе сарадњу у областима пољопривреде, енергетике и инфраструктуре, рекао је данас кинески председник Си Ђинпинг. Фото: Танјуг На састанку са председником Бразила Луизом Инасијом Лулом да Силвом у Пекингу, Си је рекао да су односи са Бразил дипломатски >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << приоритет за Пекинг, јавила је телевизија ЦЦТВ, преноси Ројтерс.
Двојица лидера разговарала су и о украјинској кризи и сложила се да само дијалог и преговори могу довесто до одрживог изласка из кризе.
Лула је у среду стигао у Шангај у званичну посету Кини, а пре састанка са Сијем рекао је да две земље имају изванредан однос који сваким даном постаје све јачи.
„Бразил и Кина морају да раде заједно како наш однос не би био само комерцијалног карактера“, рекао је Лула.
Južna Koreja i SAD izvele zajedničku vazduhoplovnu vežbu uz učešće B-52

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Си: Односи са Бразилом дипломатски приоритет за Кину се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.