Кућни послови који троше највише калорија

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Apr.2023, 14:00

Кућни послови који троше највише калорија

Веома мали број људи може рећи да ужива у кућним пословима као што су чишћење купатила или кухиње, прање веша и пеглање одеће. Фото: Pixabay/jarmoluk Међутим, могло би да вас мотивише да сазнате колико калорија можете сагорети радећи ове свакодневне кућне послове.
Непотребно је рећи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да неки послови захтевају више физичке активности од других, а то су задаци који ће вас довести у бољу форму.
Прање подова Ако свакодневно одржавате подове у дому чистим, можете да проведете доста времена радећи овај посао, што ће вам уштедети и до 400 калорија. Ово је исто као да сте возили бицикл за вежбање сат времена умереним темпом.
Усисавање Усисавање је одмах иза брисања подова, где можете изгубити до 380 калорија за свакодневно усисавање, а такође је одличан начин да одржите форму. Трошење времена на усисавање и метење могло би сагорети више од 1.000 калорија сваке недеље.
Прање одеће Чување одеће може бити веома захтевно. Од пуњења машине за прање веша до пеглања и одлагања одеће у орман потребно је доста времена, али успут сагоревате и много калорија. Овим кућним радом можете сагорети до 700 калорија недељно.
Враћање ствари тамо где им је место Отклањањем нереда у кући, не само да вам помаже да пронађете ствари које тражите, већ вам помаже и да сагоревате калорије. Тако ћете током чишћења губити и до 240 калорија дневно.
Вађење ствари из аута након куповине Вађење намирница или неких ствари из аутомобила може довести до губитка од 300 калорија недељно. Иако се овај рад сматра одличним за кондицију, упозорава се на опрез при подизању тежих ствари, како не би повредили леђа.
Zabavni načini da uvek ostanete u dobroj formi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кућни послови који троше највише калорија се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.