Да ли знате зашто се не треба туширати ујутру?

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Feb.2023, 19:00

Да ли знате зашто се не треба туширати ујутру?

Људи који се туширају ујутру обично гледају само на предности као што су лако и брзо буђење, свежина и чистоћа од самог јутра. Међутим, туширање ујутру може имати и неке недостатке. Фото: Pixabay/955169 Прљавa постељинa Туширање ујутру може довести до прљавих постељина ноћу. Ако поново >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одете у кревет без туширања, сву прљавштину коју сте прикупили током дана оставите на својим чаршавима.
Окидач алергије За оне који су алергични на гриње, туширање ујутру уместо ноћу може изазвати симптоме. Што више коже падне са вас у кревету, гриње се брже размножавају.
Последице на кожи Већина људи се више зноји током дана него ноћу, што значи да је важно очистити кожу пре спавања, на крају дана, посебно ако имате проблема са акнама. Акне су узроковане комбинацијом бројних фактора, укључујући прекомерно лучење уља, зачепљене поре и присуство бактерија. Када идете у кревет без туширања, прљавштина, зној и бактерије на вашој кожи могу допринети зачепљењу пора и вишку производње масноће, што може довести до акни. Осим тога, када спавате у прљавим чаршавима, бактерије и прљавштина се могу пренети назад на кожу, што додатно погоршава проблем, боље да се туширати увече како бисте уклонили прљавштину, зној и бактерије и спречили појаву акни.
Dve stvari koje ne smete da krijete od doktora

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли знате зашто се не треба туширати ујутру? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.