Како да уживате у омиљеној зимској храни, а да се не угојите?

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Dec.2022, 21:01

Како да уживате у омиљеној зимској храни, а да се не угојите?

У зимским месецима смо склонији „храни која теши” попут оне богате угљеним хидратима или шећерима како бисмо надокнадили недостатак хормона среће. Фото: wikimedia.org/Goran Andjelic У зимском периоду сматра се да смо под већим притиском и изложенији стресу, што се може одразити и на то >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да желимо храну богатију калоријама. Такође зими нам фали активности и лако се угојимо. Али баланс је важан зими више него лети.
На пример, ако за ручак скувате чорбе од пасуља у које сте додали кобасицу или свињетину за укус, за ручак поједите тањир пасуља са тестенином или јечменом кашом, а за вечеру оставите месо које се кувало у чорби.
Махунарке и житарице у комбинацији су замена за месо, па месо можемо и да прескочимо. Месо из чорбе једите у склопу вечере уз додатак поврћа. Класичне сарме можете повремено послужити са куваним поврћем или са пиреом од шаргарепе, броколија, карфиола, батата, ако није увек класични пире кромпир.
Обратите пажњу на количину масти коју додајете у своје оброке.
Јела од млевеног меса повремено се могу припремити са млевеном ћуретином или пилетином да би јело било лакше, или са сочивом које је одлична замена за месо. Јела припремати прокувавањем или печењем у рерни на масном папиру са мало масноће да буду светлија.
Da li je vežbanje na prazan stomak dobro za zdravlje?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како да уживате у омиљеној зимској храни, а да се не угојите? се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.