Куртоа: Нисмо „златна репрезентација“ Белгије, ништа нисмо освојили

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Dec.2022, 19:30

Куртоа: Нисмо „златна репрезентација“ Белгије, ништа нисмо освојили

Голман Реала и белгијски репрезентативац Тибо Куртоа изјавио је да је погрешно његову генерацију звати „златном“, пошто ништа није освојила, преноси шпански „Ас“. Фото: Танјуг/AP/Ebrahim Noroozi) Белгија је пре четири године на СП у Русији освојила треће место, а једно време је била >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << прва на ранг листи Међународне фудбалске федерације (ФИФА).
Белгија је на СП у Катару освојила треће место у групе Ф иза Хрватске и Марока и није успела да избори осмину финала.
Бројни белгијски медији су истакли да је ово последње такмичење тзв. „златне генерације Белгије“,
„Нисмо били своји на овом СП и прошлом ЕП. То је срамота. Видећемо шта ће да буде и ко ће од играча да остане, а ко се повлачи из репрезентације. Стижу нова такмичења, а у марту већ почињу квалификације за ЕП 2024“, рекао је Куртоа.
Селектор Белгије Роберто Мартинез је поднео оставку, а повлачење су најавили Еден Азар, Аксел Вицел, Дрис Мертенс, Јан Вертонген…
„Тешко је звати се златном генерацијом, ако ништа нисмо освојили. Ми нисмо златна генерација, ми смо генерација са пуно талента и сјајних фудбалера, који играју широм Европе. У Русији пре четири године смо показали да Белгија игра добар фудбал“, истакао је голман Реала.
Popularne evropske destinacije za doček Nove godine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Куртоа: Нисмо „златна репрезентација“ Белгије, ништа нисмо освојили се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.