Пет трикова који ће вам помоћи да не одустанете од вежбања

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Nov.2022, 10:02

Пет трикова који ће вам помоћи да не одустанете од вежбања

Коначно сте се натерали да одете на први тренинг, али тек сада ће вам бити потребна дисциплина. Највећи проблем кад је вежбање у питању није ни први одлазак у теретану, ни напор током тренинга, већ недостатак упорности да се у континуитету рекреирамо. Ипак, ако је веровати фитнес >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << инструкторима, сви имамо потенцијал да постанемо луди за тренингом, а ових пет савета ће вам у томе помоћи. Фото: Pexels/Jonathan Borba Устаните раније Први савет како бисте пробудили мотивацију је да устајете раније. Истраживања потврђују да људи који вежбају ујутру имају мање шанси да одустану од те рутине од вечерњих колега.
Не постављајте преамбициозне рокове Не обећавајте да ћете вежбати до наредног лета. Уместо амбициозних планова од којих се лако одустаје, крените малим корацима. Обећајте себи да ћете вежбати шест недеља. Толико је потребно да видите прве промене на свом телу, после којих ћете тешко одустати.
Ангажујте тренера За почетнике није лоше да првих месец дана издвоје мало више новца и ангажују тренера који ће знати да их мотивише. Друштвени типови могу да размишљају о групном вежбању са пријатељима или колегама. Обратите пажњу на инструктора – ако вам се не свиђа, већа је шанса да ћете пропустити час.
Уложите у опрему Немојте штедети на куповини патика, тренерки и друге опреме, јер што више новца потрошите, савест ће вас гристи ако одустанете.
Не претерујте Кад их ухвати почетнички ентузијазам, људи су склони да се исцрпљују до изнемоглости, али тако не дозволе телу да осети све предности вежбања, па самим тим и лакше дижу руке.
Савет плус: Кажите свима да сте почели да тренирате – биће вас срамота да брзо одустанете.
Kako da obojimo jesenje sivilo i izbegnemo sezonsku depresiju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пет трикова који ће вам помоћи да не одустанете од вежбања се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.