СНС и ДСС преговарају после избора?

Izvor: TvojPortal.com, 13.Feb.2012, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

СНС и ДСС преговарају после избора?

/вести онлине/ Лидери СНС и ДСС покушаће после избора да формулишу заједничку државну политику и окупе окосницу нове владе, ако им то омогуће резултати гласања, пишу београдски медији. Према информацијама Новости, у СНС и ДСС, после става Коштунице да Србији више не треба да >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << буде циљ чланство у Европској унији, нестала је и потреба за предизборним састанцима, иако напредњаци став бившег премијера засад не виде као кључну препреку за сарадњу и даље разговоре.
 
Договорили се да о свему, па и о ЕУ, ”отворено разговарају када се виде”
 

Николић каже да се са Коштуницом договорио да о свему, па и о ЕУ, ”отворено разговарају када се виде”.
"Не волим да полемишемо преко медија, и тога ћу да се држим. Видим да Коштуница тврди да оваква ЕУ више неће постојати, а ја се питам хоћу ли затећи и Србију када дођемо на власт. Ако ови наставе да нас задужују овим темпом, бојим се да ће ме, када уђем у Владу, тамо сачекати неко из ММФ ко ће ми рећи: ”Шта ћеш ти овде, ми смо Србију добили на хипотеку”, каже Николић.
Коштуница је пренео да ће лидеру СНС предочити уверљиве аргументе да је будућност Србије политичка неутралност и економска сарадња са ЕУ, а не формално чланство у тој организацији.
Осим односа према ЕУ, испод преговарачког стола ”чучаће” и неспоразуми око промене Устава. Коштуничине демократе определиле су се да тврдо бране највиши правни акт, а Николић је још за време опозиционог стажа поднео иницијативу за измену врховног државног документа како би се смањио број посланика.

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.