
Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jun.2025, 08:02
Која јела не треба припремати у алуминијској фолији? Ево када није безбедна
Алуминијумска фолија је безбедна ако је користите за печење поврћа или протеина. Фото: Pexels/Gustavo Fring Када кувате са фолијом на високим температурама, посебно са киселом или зачињеном храном, треба бити пажљивији, јер њена употреба може довести до преношења веће количине алуминијума у ваш оброк. Нека истраживања сугеришу да прекомерни унос алуминијума потенцијално може бити повезан са неким здравственим проблемима....
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.