
Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Maj.2025, 05:01
Рецепт дана: Класик који све генерације воле
Ако тражите укусан оброк који се може припремити за мање од пола сата, паста у болоњезе сосу је прави избор. Овај класик комбинује богате укусе меса, парадајза и зачина – све уз минималан напор.
Фото: Pixabay/ Ben_Kerckx
Фино млевено месо динстано са луком и парадајзом је основа овог јела, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << док тестенина направљена од висококвалитетне пшенице задржава облик и касније упија богати сос. Кључ су добро избалансирани зачини који додају дубину и укус.
Састојци:
400 г тестенине
300 г млевеног меса
1 главица црвеног лука
2 чена белог лука
100 г свежег парадајза
0,4 л парадајз пиреа
1 кашика концентрата парадајза
2 кашичице соли
1 кашика путера
2 кашике маслиновог уља
1 кашика мешавине зачина
½ кашичице бибера
1 кашика сушеног босиљка
1 кашичица сушеног оригана
2 кашике свежег першуна
Припрема:
Скувајте тестенину у сланој води. Пропржите сецкани црвени и бели лук на путеру и маслиновом уљу. Додајте ољуштене и исецкане свеже парадајзе.
Затим додајте млевено месо, со, бибер и додајте мешавину зачина. Када месо порумени, сипајте сос, додајте суве зачине и сецкани свежи першун.
По жељи, додајте мало скробне воде у којој се кувала тестенина. Све добро промешајте да се састојци сједине.
У добијени сос додајте кувану пасту, промешајте и послужите. Украсите свежим зачинским биљем. По жељи поспите ренданим сиром.
Пријатно!
Ово су најздравије смрзнуте намирнице
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Класик који све генерације воле се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.