Овај састојак учиниће ваш кромпир посебно укусним и савршено запеченим

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Apr.2025, 16:00

Овај састојак учиниће ваш кромпир посебно укусним и савршено запеченим

Ако желите да ваш печени кромпир буде савршено хрскав споља и мекан изнутра, постоји једноставан трик који може да направи велику разлику у укусу и текстури. Фото: Pixabay/Engin_Akyurt Тајна лежи у једном састојку који вероватно већ имате код куће, а то је сода бикарбона.
Кромпир прво >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ољуштите и исеците, па га ставите да се кува у води са мало соли и кашичицом соде бикарбоне.
Оставите их да кувају око 20 минута, док не омекшају, али се не распадају.
За то време укључите рерну и загрејте је на 180 степени. Када је кромпир скуван, пажљиво га оцедите, распоредите на плех, још мало посолите.
Додајте мало уља (опционо) и поспите са мало рузмарина за мирис и додатни укус.
Пеците их у рерни 30 до 40 минута, повремено их окрећући током печења да равномерно порумене и постану хрскаве са свих страна.
Овај једноставан корак са додатком соде бикарбоне учиниће ваш кромпир посебно укусним и савршено запеченим.
Recept dana: Kroketi od krompira

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Овај састојак учиниће ваш кромпир посебно укусним и савршено запеченим се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.