
Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Mar.2025, 06:03
Рецепт дана: Прженице на мало другачији начин
Рецепт за француски тост, пржени хлеб, прженице, моче како год да их зовете, свима је добро познат. Овог пута доносимо рецепт на мађарски начин.
Фото: Pixabay/phydc
Тајни састојак који додају током припреме ће вас одушевити.
Састојци:
20 кришки старог хлеба
10 кришки топљеног сира
300 >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << г ренданог топљеног сира
300 мл млека
100 г брашна
4 јаја
уље за пржење
Припрема:
Топло млеко сипајте у дубљу чинију. У другој посуди добро умутите јаја. У трећу сипајте брашно, а у четврту рендани сир. Кришке врло кратко умочите у млеко, одмах их извадите и стисните међу дланове.
Припремљене сендвиче уваљајте прво у брашно, а затим у јаје. Затим их ставите на тањир са сиром и поспите мало сира одозго.
У тигању загрејте уље и пржите кришке са обе стране док не добију лепу златну корицу.
Готов препечени хлеб извадите на папирни пешкир да се оцеди вишак масноће, преноси Сватар укуса.
Веома важно: припремајте један по један тост. Дакле, накратко умочите у млеко, преклопите, уваљајте у јаје, брашно, поспите сиром и одмах спустите у врело уље. И тек онда припремите другу здравицу.
Никада не спремајте све одједном па пржите, јер ће кришке омекшати од млека док чекате и упијаће много уља и касније се распасти.
Пријатно!
Recept dana: Proteinske palačinke sa filom od cimeta
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Прженице на мало другачији начин се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.