
Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Mar.2025, 06:00
Рецепт дана: Домаћа пилећа паштета
Ако сте скували пилећу супу са пуно поврћа, а у њу сте ставили делове пилетине које баш и не волите, препоручујемо вам да направите укусну домаћу паштету.
Фото: Pixabay/ ds_30
Састојци:
Кувана пилетина из чорбе, око 300 гр
Кувано поврће из супе
1 тврдо кувано јаје
два средња кисела краставца
1 >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << кашика сенфа
2 кашике павлаке
2 кашике маслиновог уља
сок од пола лимуна
со, бибер
Припрема:
Пилеће делове које сте скували у чорби охладите и прстима пажљиво одвојите месо од костију. Можете користити и пилећу кожу, као и изнутрице – стомак, срце и јетру. Скувајте једно јаје.
Месо које сте одвојили од костију и тетива и јаје исецкано на коцкице ставите у сецкалицу. Мешајте док не добијете кремасту текстуру.
Пребаците две трећине паштете у другу чинију, а једну трећину оставите у сецкалици. Сада у сецкалицу додајте претходно исецкане краставце, сенф, павлаку и маслиново уље. Мешајте док не добијете кремасту текстуру. Ова смеша ће бити мало ређа.
Ручно помешајте са остатком паштете коју сте одвојили и добићете свиленкасту паштету.
На крају додајте лимунов сок и зачините по жељи, па охладите пре сервирања.
Савет:
Ако желите да припремите паштету од пилећих прса, једноставно их скувајте у сланој води заједно са поврћем по избору и наставите да следите рецепт.
Пријатно!
Pet visokokaloričnih namirnica koje treba da jedete
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Домаћа пилећа паштета се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.