Суд у Москви новчано казнио ТикТок и Твич

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Okt.2022, 12:58

Суд у Москви новчано казнио ТикТок и Твич

Суд у Москви данас је новчано казнио друштвену мрежу ТикТок јер није избрисала коментар који крши руски закон у вези са ЛГБТ пропагандом и сервис за стримовање Твич, због тога што приказује видео интервју са украјинским политичарима за који Русија оцењује да садржи лажне информације, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пренео је Ројтерс. Фото: Pixabay/antonbe Друштвена мрежа ТикТок, која је у власништву ИТ компаније Бајт денс са седиштем у Пекингу, кажњена је са 51.000 долара због тога што компанија није промовисала традиционалне вредности, већ ЛГБТ и феминизам.
Твич, у власништву Амазона, суд је новчано казнио са 68.000 долара због интервјуа са саветником украјинског председника Олексијем Арестовичем.
Твич је раније ове године кажњен са 51.000 долара због другог интервјуа са Арестовичем.
Русија је у марту усвојила закон који забрањује дискредитацију руске војске и предвиђа казну затвора до 15 година.
Od jeseni 2024, univerzalni punjač za sve mobilne uređaje

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Суд у Москви новчано казнио ТикТок и Твич се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.