Вулин са председником Евроџаста о борби против криминала

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Okt.2022, 12:36

Вулин са председником Евроџаста о борби против криминала

Министар унутрашњих послова Александар Вулин састао се данас са председником Агенције Европске уније за правосудну сарадњу у кривичним стварима – Евроџаст, Ладиславом Хамраном, са којим је разговарао о наставку сарадње на међународном нивоу када је реч о борби против свих >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << видова криминала. Фото: Танјуг/Антан Антанасијевић Двојица саговорника сложила су се да је сарадња у претходних годину и по дана између српске полиције и осталих европских полиција подигнута на виши ниво, саопштио је МУП.
Вулин је истакао да организовани криминал не познаје границе, да је то глобални проблем који треба решавати заједнички, јединствено, на озбиљан и одговоран начин.
„Током сарадње Министарства унутрашњих послова и Евроџаста, у протеклих годину и по дана, значајно је унапређена оперативна сарадња и рад припадника Управе криминалистичке полиције са колегама из других земаља, посебно на пољу размене информација из области високотехнолошког криминала, прања новца и кријумчарења људи“, казао је Вулин.
Хамран је захвалио Вулину на изузетној сарадњи, истакавши да је Србија поуздан и сигуран партнер у борби против организованог криминала. Хамран је додао да је српска полиција постигла значајне резултате у протеклих годину и по дана и да је дала велики допринос у заједничким међународним акцијама усмереним против свих облика криминала. На састанку је представљен пројекат „Подршка ЕУ регионалној безбедности на Западном Балкану“, чији је циљ јачање борбе против организованог криминала, тероризма, као и безбедност граница. У оквиру овог пројекта Евроџаст је један од партнера који спроводе наведени пројекат у области правосудне сарадње.
Brnabić: Nova vlada biće formirana u ustavnim rokovima

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вулин са председником Евроџаста о борби против криминала се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.