Мађарска усвојила први сет антикорупцијских закона

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Okt.2022, 16:59

Мађарска усвојила први сет антикорупцијских закона

Мађарски парламент усвојио је данас први у сету закона о борби против корупције у покушају да избегну суспензију фондова Европске уније у време када би њена привреда могла да се суочи са рецесијом. Фото: Unsplash/Ervin Lukacs Владајућа партија Фидес, премијера Виктора Орбана, предложила >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је амандман на Кривични закон за чије усвајање је гласало 136 посланика, док је 7 гласало против, а 14 је било уздржано, пренео је Ројтерс.
Европска унија је препоручила суспендовање фондова у вредности од 7,5 милијарди евра због неуспеха Мађарске да се бори против корупције и подривање владавине закона, подсећа британска агенција.
Будимпешта се обавезала да ће израдити нацрт свих закона договорених са Бриселом након дугих разговора.
Мађарска форинта је забележила рекордни пад и мађарске обвезнице распродате су последњих недеља због страха да ће Будимпешта изгубити милијарде евра из фондова ЕУ.
Раније овог месеца министар финансија Михаљ Варга је рекао да се мађарска економија налази пред „тешким периодом“ због растуће инфлације и високих трошкова енергије, што би значило да ће буџет за 2023. годину морати да се „преради“, подсетио је Ројтерс.
Švedska šalje podmornicu u Baltičko more zbog gasovoda

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мађарска усвојила први сет антикорупцијских закона се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.