Зашто Аргентинци чисте канцеларије на новогодишњу ноћ?

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Sep.2022, 08:58

Зашто Аргентинци чисте канцеларије на новогодишњу ноћ?

Као и обично, реакције су страствене. Део Аргентинаца ужива у овој традицији и сами учествују у њој, али ћете наћи и оне којима је ова традиција одбојна и сматрају је нередом у граду. Фото: Unsplash/krakenimages Ако се у новогодишњој ноћи нађете на улицама Буенос Ајреса, припремите се за >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << следећи призор: улице затрпане згужваним и исеченим папирима које Аргентинци бацају кроз прозор.
И не, не ради се о вандализму, загађењу животне средине, немару, па чак ни о конфети, што би било легитимно помислити. Штавише, када сазнате разлог, вероватно ћете пожелети да им се придружите или уведете овај обичај својој земљи.
Наиме, радници који раде у разним фирмама уочи Нове године избацују кроз прозор лошу енергију и старе ствари – па са њима лете разни подсетници, дописници, документи. Све што више није потребно и што заузима простор.
Претпостављамо да радници градске чистоће онда наредних дана имају пуне руке посла.
Ово симболизује жељу да се у нову годину уђе са чистим столом – односно чистим умом – и спремним за нове изазове. Само немојте данас да бацате своје фасцикле (па чак ни лаптоп) кроз прозор на послу, сачекајте до Нове године.
Pet članica EU: Zabraniti uvoz dijamanata iz Rusije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зашто Аргентинци чисте канцеларије на новогодишњу ноћ? се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.