Почетна > Бизнис
Бизнис

Зашто Аргентинци чисте канцеларије на новогодишњу ноћ?

Као и обично, реакције су страствене. Део Аргентинаца ужива у овој традицији и сами учествују у њој, али ћете наћи и оне којима је ова традиција одбојна и сматрају је нередом у граду.
Фото: Unsplash/krakenimages

Ако се у новогодишњој ноћи нађете на улицама Буенос Ајреса, припремите се за следећи призор: улице затрпане згужваним и исеченим папирима које Аргентинци бацају кроз прозор.

И не, не ради се о вандализму, загађењу животне средине, немару, па чак ни о конфети, што би било легитимно помислити. Штавише, када сазнате разлог, вероватно ћете пожелети да им се придружите или уведете овај обичај својој земљи.

Наиме, радници који раде у разним фирмама уочи Нове године избацују кроз прозор лошу енергију и старе ствари – па са њима лете разни подсетници, дописници, документи. Све што више није потребно и што заузима простор.

Претпостављамо да радници градске чистоће онда наредних дана имају пуне руке посла.

Ово симболизује жељу да се у нову годину уђе са чистим столом – односно чистим умом – и спремним за нове изазове. Само немојте данас да бацате своје фасцикле (па чак ни лаптоп) кроз прозор на послу, сачекајте до Нове године.

Pet članica EU: Zabraniti uvoz dijamanata iz Rusije

Преузмите андроид апликацију.