Путин и Раиси разговарали о “заоштреној“ ситуацији на Блиском истоку

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Apr.2024, 15:51

Путин и Раиси разговарали о “заоштреној“ ситуацији на Блиском истоку

Председник Русије Владимир Путин разговарао је данас са иранским колегом Ебрахимом Раисијем о “заоштреној“ ситуацији на Блиском истоку до које је дошло након израелског напада на ирански конзулат у Дамаску и омазде Ирана у нападу за викенд. Фото: Танјуг/AP/Alexander Zemlianichenko Путин >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је изразио наду да ће све стране показати разумну уздржаност и да неће дозволити нову рунду конфронтација, која би могла да има катастрофалне последице за цео регион, док је Раиси истакао да су акције Ирана биле изнуђене и ограничене природе, саопштено је из Путиновог кабинета.
Додаје се да је до разговора дошло на иницијативу иранске стране.
Раиси је такође навео да је Иран незаинтересован за даљу ескалацију тензија. Лидери су се сложили да је основни узрок актуелних дешавања на Блиском истоку нерешен палестинско-израелски сукоб, и у том контексту су потврдили да се Москва и Техеран залажу за моментални прекид ватре, ублажавање тешке хуманитарне ситуације и стварање услова за политичко и дипломатско решавање кризе.
Путин и Раиси су изразили жељу за развијањем билатералних односа две земље.
Путин је честитао Раисију и муслиманима у Ирану завршетак светог месеца Рамазана.
Erdogan sa Tanijem o naporima muslimanskog sveta da se zaustave napadi Izraela

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин и Раиси разговарали о “заоштреној“ ситуацији на Блиском истоку се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.