Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Mar.2024, 10:00

Често мокрење, замагљен вид и умор: Ово су симптоми једне од најопаснијих хроничних болести

Према проценама здравствених стручњака, готово половина оболелих има недијагностификовани дијабетес. Оно што је најбитније је да научите да препознате симптоме на време. Фото: Pexels/Andrea Piacquadio Према проценама, у свету око 537 милиона људи у доби од 20 до 79 година живи са шећерном >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << болешћу.
Зато је важно препознати прве знакове шећерне болести илити дијабетеса. Многи симптоме ове болести се лако пропуштају. Ипак, имајте на уму да увек пазите на следеће.
-чешће мокрење
-сталан осећај жеђи
-осећај јаког умора
-мршавите без да то желите
-замагљен вид
-посекотине/ране које дуже зацељују
-свраб око гениталија
Ко је у ризику од оболевања? Људи који имају прекомерну телесну тежину имају већи ризик од развоја дијабетеса типа 2. Тачније, људи с нездравим опсегом струка и они који имају превише масноће око панкреаса и јетре могу бити изложени великом ризику, рекао је др Нил Пател, лекар опште праксе у „“LloydsPharmacy Online Doctor„.
Додао је како оболели од дијабетеса у блиском сродству такође значе повећан ризик од развоја стања.
Др Пател појаснио је и разлику од дијабетеса типа 1 и 2. Код дијабетеса типа 1 тело не производи инсулин и не постоји начин да се ово стање спречи. Међутим, кад је реч о дијабетесу типа 2, на њега утиче избор начина живота, каже др. Пател.
Дијабетес типа 2 настаје кад тело не производи довољно инсулина или инсулин који производите не функционира правилно. Ако се не лече, оба типа дијабетеса могу изазвати компликације, укључујући губитак вида, оштећење живаца и срчани удар.
Šta znači biti pametan? Koje su odlike pametnih ljudi?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Често мокрење, замагљен вид и умор: Ово су симптоми једне од најопаснијих хроничних болести се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.