Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Mar.2024, 08:56

Вежбе које могу да побољшају држање тела: Ови мишићи имају највећи утицај

Можда не размишљате много о трицепсима и вежбама за груди, али оне су те које могу побољшати ваше држање. Фото: Pexels/Polina Tankilevitch Када тренирате грудне мишиће, аутоматски јачате руке, рамена и леђа, а у наставку ћете пронаћи 5 лаких вежби које ће вам помоћи да побољшате своје држање.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Радите тегове лежећи Лезите на леђа са савијеним коленима и стопалима на тлу. Држите бучицу лагане до умерене тежине у свакој руци и ослоните лактове на под под углом од 45 степени. Ово је почетна позиција. Затим се истегните и спојите руке испред, а затим поново спустите руке у страну док лактови не додирну под. Урадите 10 до 15 понављања.
Екстензија за трицепс са бучицама Станите у праву линију са стопалима у ширини кукова. Држеćи бучицу са обе руке, савијте лактове и пустите да тежина падне иза главе и поново испружите и доведите руке у почетни положај. Поновите 10 до 15 пута.
Склекови Почните у високом положају планка са спуштеним рукама, паралелно са раменима. Савијте лактове да бисте спустили тело у правој линији од главе до пета. Урадите 10 до 15 понављања.
Дубоки чучањ Заузмите положај као да седоте у столици док у ствари „седите“ у ваздуху. Чучните док лактови не достигну 90 степени и вратите се у почетни положај. Поновите 10 до 15 пута.
Подигните тег једном руком Лезите на леђа са подигнутим ногама и савијеним коленима. Испружите леву руку право нагоре (длан окренут ка унутра) и држите бучицу у десној руци са лактом наслоњеним на под под углом од око 45 степени, поред груди. Поновите 10 пута, са сваком руком посебно.
Šta znači biti pametan? Koje su odlike pametnih ljudi?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вежбе које могу да побољшају држање тела: Ови мишићи имају највећи утицај се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.