Где се једе најбоље печење у Новом Саду? (АНКЕТА)

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Feb.2024, 13:44

Где се једе најбоље печење у Новом Саду? (АНКЕТА)

Као град у коме живи готово пола милиона становника, Нови Сад мора да има разноврсну понуду различитих гастрономских посластица. Свакако оно по чему је српска и регионална кухиња подалеко позната, јесу месна печења. Због тога ћемо у овом тексту набројати неколико ресторана  >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Новом Саду, које „бије“ глас да припремају најбоља печења, а ви ћете имати прилику да кроз анкету гласате за вашу омиљену. Фото: Wikimedia commons/Micki Ресторан „Тројка“ Ресторан „Тројка“ се налази у Дринској 2, у близини Новосадског сајма и у њему се спремају неки од најбољих месних националних специјалитета. Реч је о месту са вишегодишњом традицијом које се посебно препоручује новосадским гурманима.
 
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Restoran Trojka (@restorantrojka.rs)


Специјалитет куће су јагњетина и прасетина са ражња, а у понуди имају и велики број јела са роштиља, готова јела, речна риба и преукусна телетина испод сача која је и најтраженије јело на менију. Такође, припремају и кромпир спреман на масти испод сача. Од одабране грамаже зависи и и цена јела. С обзиром на локацију и велики број паркинг места, овај ресторан је идеалан за сваки вид прославе.
Ресторан „Тројка“ ради сваким радним даном  и суботом од 7-23ч, док је недељом од 7-22ч.
Ресторан „Книн“ Овај ресторан се налази у Хајдук Вељковој 11, такође у близини Новосадског сајма, а отворен је давне 2004. године са идејом и жељом да се гостима обезбеди чист ужитак у домаћим специјалитетима.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Restoran Knin | Vaš domaćin (@restoran_knin)


Гости у „Книну“ могу уживати у савршеној јагњетини и прасетини са ражња на буковим дрвима, младој сочној телетини испод сача спреманој по једниственој рецептури. Осим тога у овом ресторану можете појести врхунски роштиљ, као и мноштво других специјалитета.
Поред гастрономских задовољстава, гости у „Книн“ долазе и због свечаног изгледа ентеријера и традиционалног, домаћинског приступа запослених у ресторану. Такође овде можете да организујете прославе чак до 130 људи, јер је простор заиста огроман, а услуга на нивоу.
„Книн“ ради сваког дана од 10-22ч, осим недеље када је ресторан отворен 11-19ч.
Ресторан „Сувенир“ Национални ресторан „Сувенир се налази на Рибарском острву. а њихов јеловник је пажљиво осмишљен да пружи незаборавно путовање кроз аутентичне укусе Србије.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by С У В Е Н И Р (@suvenir.nacionalnirestoran)


Јагњећа и прасећа печења, као што видите у приложеном видеу, су рутински посао за кулинаре. Са панорамским погледом на Фрушку гору у „Сувениру“ можете да уживате у специјалитетима као што су јагњећа коленица, телећа потколеница, бајадере од свињског пауфлека и многим другим гурманским ужицима.
Ресторан „Сувенир“ ради сваким даном од 8 часова до поноћи, док четвртком и петком раде од 8-1ч.
Ресторан „Код Дуће“ Ресторан „Код Дуће“ се налази у Ветернику, на адреси Три багрема 20. У причи са Новосађанима ћете неретко чути да се управо у овом ресторану може појести најукусније печење у граду.
 
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Dušan Videkanjic (@restoran_kod_duce)


Ресторан „Код Дуће“ је незаобилазно место за све оне који уживају у месним залогајима, било да је реч о јагњетини, телетини или прасетини.
Овај угоститељски објекат може да се похвали и рустичним амбијентом који госте практично одводи у нека прошла времена српског гостопримства. Дизајн ентеријера је једноставан, али шармантан – доминирају велики и нешто мањи дрвени столови који дају дашак топлине. У овом локалу у вечерњим часовима можете да уживате у живој музици што доприноси да атмосфера буде још интересантнија и опуштенија.
Овај ресторан послује сваким даном од 8-22 часа.
Ресторан „Сики“ Ако питате становнике Клисе, где се „врти“ најбоље печење у граду, сасвим сигурно ћете добити одговор „код Сикија“. Ресторан „Сики“ налази се на Клисанском путу 167, док се истоимена печењара налази на Пролетерској 7.
 
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Restoran i mesara SIKI (@restoran_i_mesara_siki)


Овде се свакодневно окрећу прасићи и јагњетина и због тога, али и других специјалитета домаће кухиње, ретко када ћете видети празан ресторан.
Будући да је њихово печење надалеко познато, из печењаре „Сики“ можете да наручите сваки дан печење по жељи за понети, а имају и доставу која тради сваким даном осим недеље од 7-23ч.
Што се тиче ресторана, он је отворен за госте сваког дана од 8-23 часа.
Будући да смо представили нека од најпопуларнијих „печењара“ у граду, време је да изаберете ваше омиљено место за уживање у печењу.
Где се једе најбоље печење у Новом Саду?



Ресторан „Тројка“

Ресторан „Книн“

Ресторан „Сувенир“

Ресторан „Код Дуће“

Ресторан „Сики“

Други

Min votes count should be 1












Tajne novosadske kuhinje – kako pronaći savršeno mesto za jelo

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Где се једе најбоље печење у Новом Саду? (АНКЕТА) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.