Јордански краљ упозорио на опасности планиране израелске операције у Рафи

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Feb.2024, 20:32

Јордански краљ упозорио на опасности планиране израелске операције у Рафи

Јордански краљ Абдулах Други упозорио је данас на опасности војне операције коју планира да спроведе Израел у најјужнијем граду у Појасу Газе, Рафи, и поновио апел за хитан прекид ватре ради заштите цивила и достављања хуманитарне помоћи, саопштила је краљевска палата. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << WikimediaCommons/Patrik Neckman
У саопштењу се наводи да је јордански краљ рекао да је једини начин да се оконча вишедеценијски сукоб Израела и Палестинаца проналажење политичког решења, односно стварање палестинске државе на територији коју је Израел окупирао у рату 1967. године, укључујуци источни Јерусалим, пренео је Ројтерс.
Јорданска војска је данас организовала највецу операцију допремања хуманитарне помоћи Појасу Газе ваздушним путем, испуштањем пакета помоћи на 11 локација од крајњег севера Газе до југа.
Канцеларија израелског премијера Бењамина Нетанијахуа саопштила је јутрос да је војска представила ратном кабинету оперативни план за град Рафу, у којем се налази око 1,4 милиона Палестинаца, као и планове за евакуацију цивила из зона борбених дејстава.
Канцеларија је такође навела да је ратни кабинет одобрио план за безбедну доставу хуманитарне помоћи у Појас Газе на начин који би, како се истиче, „спречио случајеве пљачке“, не наводећи детаље.

Milej na konferenciji konzervativaca u SAD

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јордански краљ упозорио на опасности планиране израелске операције у Рафи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.