Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Feb.2024, 11:17

Уморни од умора: Средите хроничну исцрпљеност за само седам дана, бићете ко нови

Сви кораци су једноставни, а изненадићете се колико фантастично делују на пад енергије. Фото: Pexels/Andrea Piacquadio Када не спавамо довољно, постајемо раздражљиви, теже се концентришемо и много теже проналазимо радост у ономе што радимо. Све то може резултирати потпуним унутрашњим >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << колапсом и здравственим последицама услед хроничне исцрпљености, коју само огромна количина кофеина само наизглед решава.
Стресни догађаји у великој мери утичу на наше снове, а обавезе не мирују и чекају да им се посветимо и после још једне непроспаване ноћи. У наставку сазнајте како можете олакшати себи живот за само седам дана.
Дан 1: Одвојите 60 секунди да запишете листу од три обавезе за сутра Истраживања показују да записивање кључних приоритета може помоћи да брже заспите јер нећете толико размишљати о (не)завршеним активностима или стварима које су се већ десиле. Напишите најважније ствари које морате да урадите следећег дана и утоните у топли кревет.
Дан 2: Ограничите читање вести на крају дана Иако нам информисаност може помоћи да се осећамо спремније усред криза на пољима политике, здравља и природних катастрофа, постављање здравих ограничења употребе медија може нам помоћи да не пунимо мозак негативним чињеницама пре спавања.
Дан 3: Подесите аларм 30 минута пре спавања Постављање аларма вас подсећа да ако желите да одете у кревет на време, морате да почнете да обављате задатке који претходе спавању.
Дан 4: Ставите мобилни у режим „не узнемиравај“ Намерно блокирање обавештења и позива ће вам помоћи да оставите захтеве дана иза себе – и припремите се за добар сан.
Дан 5: Спроведите ревизију спавања Проведите време идентификујући шта највише утиче на ваш сан и која уверења, мисли и понашања могу покренути ваше навике спавања. Ако одвојите време да их наведете, можете створити нову свест и идеје како бисте могли да примените кораке који су вам потребни да бисте боље спавали.
Дан 6: Заспите фокусирајући се на своје дисање Вођена медитација или чак неколико свесних удисаја ће вам помоћи да олакшате прелазак на спавање сигнализирајући вашем мозгу да је време да се опустите.
Дан 7: Не почињите дан гледајући у екран Уместо да листате е-пошту или друштвене мреже, што може довести до негативних емоција, одвојите бар неколико минута да започнете дан полако, опуштено и правилно. Шта би вам фалило а урадите понеку вежбицу за истезање?!
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Уморни од умора: Средите хроничну исцрпљеност за само седам дана, бићете ко нови се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.