Путин: Срби су посебан и нама близак народ,морали смо да станемо у одбрану Србије

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Feb.2024, 10:33

Путин: Срби су посебан и нама близак народ,морали смо да станемо у одбрану Србије

Председник Русије Владимир Путин изјавио је данас да је Русија морала да стане у одбрану Србије током ратова 1990-их година јер су Срби, како је рекао, посебан и народ близак Русима. Фото: Танјуг/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP „Чим су почела дешавања у Југославији, Борис Јељцин дигао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је глас у знак подршке Србима. Нисмо могли да не станемо у одбрану Срба јер су Срби посебан и нама близак народ, са православном културом. То је народ који је патио генерацијама“, рекао је Путин у интервјуу Такеру Карлсону.
Он је додао да су САД су 1999. године бомбардовањем Савезне Републике Југославије прекршиле међународно право.
„Тиме су САД отвориле Пандорину кутију. Штавише, шта је речено када је Русија протестовала и изразила своје негодовање? Повеља УН и међународно право су застарели. Сада се сви позивају на међународно право, али су тада почели да говоре да је све застарело“, рекао је Путин.
Путин: Пре или касније Русија и Украјина ће се договорити

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Срби су посебан и нама близак народ,морали смо да станемо у одбрану Србије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.