ВП: Бајден укључује директора ЦИА у преговоре између Израела и Хамаса

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jan.2024, 19:23

ВП: Бајден укључује директора ЦИА у преговоре између Израела и Хамаса

 Амерички председник Џо Бајден планира да пошаље директора ЦИА Вилијема Бернса у Европу где би требало да помогне у постизању договора између палестинске милитантне групе Хамас и Израела, објавио је Вашингтон пост, позивајући се на неименоване изворе. Фото: Танјуг/AP Photo/Alex >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Brandon, File Према писању листа, Бернс ће наредних дана отпутовати у Европу на разговоре са шефовима израелске и египатске обавештајне службе Дејвидом Барнеом и Абасом Камелом и премијером Катара Мохамедом бин Абдулрахманом бин Џасимом ел Танијем.
Очекује се да ће Бернсови разговори у Европи бити засновани на његовим телефонским разговорима са колегама, као и на раду високог званичника Беле куће за Блиски исток Брета Мекгурка, који је раније ове недеље одржао састанке у главном граду Катара, Дохи и у Каиру.
Египат и Катар били су кључни посредници у преговорима између Израела и Хамаса, милитантне групе чији је смртоносни прекогранични напад 7. октобра покренуо рат у Гази, након чега је израелска војска покренула офанзиву на Појас Газе у којој су страдале десетине хиљада Палестинаца.
Две земље су помогле да се успостави хуманитарна пауза у борбама током новембра када је ослобођено део талаца које Хамас држи у Гази, док су, израелске власти заузврат, пустиле Палестинце затворене у затворима у Израелу.
 
Francuski poljoprivrednici uništavaju voće pristiglo iz inostranstva

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак ВП: Бајден укључује директора ЦИА у преговоре између Израела и Хамаса се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.