Ердоган именовао кандидата своје странке за градоначелника Истанбула

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Jan.2024, 17:02

Ердоган именовао кандидата своје странке за градоначелника Истанбула

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган данас је именовао бившег министра животне средине Мурата Курума за кандидата своје Партије правде и развоја (АКП) на предостојећим изборима за градоначелника Истанбула. Фото: Танјуг/Ozan Guzelce/Dia Images via AP Курум ће се супротставити актуелном >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << градоначелнику Екрему Имамоглуу из главне опозиционе Републиканске народне партије, чији је избор за градоначелника Истанбула 2019. окончао 25 година владавине АКП у том граду, преноси Ројтерс.
„Раме раме уз раме, сигурно ћемо извести Истанбул из интеррегнума у којем се нашао последњих пет година“, рекао је Ердоган на свечаности проглашења кандидатуре Курума и других представника АКП на изборима.
Мурат Курум је био министар животне средине и урбанизације од јула 2018. године до прошлог јуна, напуштајући функцију након избора, након чега је изабран за посланика у Истанбулу.
Он је такође био једна од најистакнутијих личности у влади и њеним акцијама након разорних земљотреса који су потресли јужну Турску прошлог фебруара, приликом којих је настрадало више од 50.000 људи.
Прошлог маја, Ердоган је поново изабран за председника док су његова Партија правде и развоја и њени националистички савезници узели већину на парламентарним изборима у тој земљи.
Vatikan: Papa Franja krstio 16 beba u Sikstinskoj kapeli

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ердоган именовао кандидата своје странке за градоначелника Истанбула се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.