Да ли мобилни телефони сметају трудницама?

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jan.2024, 19:30

Да ли мобилни телефони сметају трудницама?

Беби не пријају мобилни телефони које њихова мама користи. Фото: Unsplash/Mediamodifier Истраживања су показала да вибрације и звоно телефона узменирују бебу док јеош у мамином стомаку. Заправо, беба у мамином стомаку ће бити узнемирена, јер ове вибрације и звукови ремете сан бебе.
Зато >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се саветује трудницама да своје мобилне телефоне не држе у џеповима јакни или панталона, већ у торбама, како би били што мање у контакту са бебом.
Изненадни звукови звона или вибрације телефона уплаше бебу, па тако ометају нормалан циклус сна фетуса.
Сваки звук телефона, прекинуће сан бебе иако је она још увек у мајчином стомаку.
Деца када се роде, временом се привикну на звуке, па се дешава да не реагују на изненадна звона телефона.
Што се рачунара тиче, иако се они данас производе са смањеним нивоом електромагнетног зрачења, саветује се ипак да се држе даље од стомака.
Фото: Pexels/Yan Krukov Данас је незамислив живот без употребе рачунара и мобилних уређаја, и не треба их се одрећи. Али држати се неких смерница је свакако у реду, поготова ако сте трудница.
Док разговарате мобилним телефоном, користите слушалице и нека ови разговори не трају дуго. Кад год вам мобилни није потребан удаљите га од себе.
Купите посебне футроле за смањење зрачења, те тако осигурајте да ваш лап топ емитује мање зрачења. Такође, не држите у крилу свој лап топ, већ искључиво на столу или посебним држачима.
Zašto deca u skandinavskim zemljama spavaju na otvorenom?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли мобилни телефони сметају трудницама? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.