Британија: Сунак за изборе у другом делу године, Стармер фокусиран на економију

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jan.2024, 16:41

Британија: Сунак за изборе у другом делу године, Стармер фокусиран на економију

Британски премијер Риши Сунак, изјавио је да планира да закаже опште изборе у другој половини 2024. године, док је вођа опозиционих лабуриста Кир Стармер током говора у Бристолу обећао да ће се владајућим конзервативцима супротставити на пољу економије. Фото: Танјуг/Jacob King/Pool >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Photo via AP „Моја претпоставка је да ће се избори одржати у другој половини године, а у међувремену, имам много тога што бих желео да наставим, као што је вођење економије у добром правцу, смањење пореза и решавање проблема миграната“, рекао је Сунак.
Лабуристичка странка, која је у опозицији већ 14 година, апеловала је на гласаче да изађу на изборе како би изразили незадовољство политиком владајуће партије, посебно када је у питању економија, која стагнира упркос Сунаковим обећањима, преноси Ројтерс.
Стармер је обећао да ће изазвати Сунака на том пољу и оптужио Конзервативну странку да покушава да оштети јавни буџет, како би се отежало било којој потенцијалној лабуристичкој влади да преузме власт у земљи.
„Још увек живе у земљи фантазија и мисле да је (економија) њихова јача страна. Не схватају колико су се ствари преокренуле и да је то лоша карта на коју ће играти. Како бисмо заиста победили овај мизерни торијевски пројекат, морамо сломити њихову политику поделе и пропадања ‘Пројектом нада'“, закључио је Стармер.
Лидер лабуриста, чија странка води у анкетама, обећао је гласачима изградњу нових домова, стварање пословних прилика и вишу зараду за радничку класу, наводи Ројтерс.
Putin ponudio državljanstvo strancima koji se bore za Rusiju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Британија: Сунак за изборе у другом делу године, Стармер фокусиран на економију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.