Борељ: Русија ће одговарати за ратне злочине у Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jan.2024, 10:31

Борељ: Русија ће одговарати за ратне злочине у Украјини

Високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ изјавио је данас да ће Русија, која прибегава масовном гранатирању цивилног становништва и цивилне инфраструктуре Украјине, бити одговорна за ове ратне злочине. Фото: Танјуг/AP „Русија је нову годину започела >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << испаљивањем преко стотину пројектила и дронова на Кијев, Харков и друге градове, гађајући цивиле, уништавајући стамбене четврти и инфраструктуру. Русија ће бити позвана на одговорност за своје ратне злочине“, написао је Борељ на платформи Икс (Твитер).
Он је додао да ће Европска унија бити уз Украјину.
Русија је данас извршила масовни ваздушни напад на Кијев и Харков.
У руском нападу пет особа је погинуло, 130 је повређено, а оштећено је више од 250 цивилних објеката.
 
Zaharova: Ruske diplomate niko neće izolovati

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Борељ: Русија ће одговарати за ратне злочине у Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.