VAKCINACIJA ĆE BITI BESPLATNA Na leku protiv kovida-19 radi najmanje 17 naučnih centara

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2020, 01:03

"VAKCINACIJA ĆE BITI BESPLATNA" Na leku protiv kovida-19 radi najmanje 17 naučnih centara

Gradonačelnik Moskve je kazao da zbog porasta broja testiranja raste broj otkrivenih slučajeva zaraženih korona virusom.

Vakcinacija protiv korona virusa biće besplatna, izjavio je gradonačelnik Moskve Sergej >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Sobjanjin.

- Čim se pojavi, započećemo kampanju vakcinacije. Vakcinacija će biti besplatna. Čitave ambulantne i poliklinička mreža će raditi na tome. Naravno, ove godine je potrebno ojačati i vakcinaciju protiv gripa da nam se ne bi desile dve jesenje epidemije - rekao je Sobjanjin za televiziju "Rusija 1".

Gradonačelnik Moskve je kazao da zbog porasta broja testiranja raste broj otkrivenih slučajeva zaraženih korona virusom, ali i da se, sve u svemu, situacija poboljšava.

Sobjanjin je ranije izrazio nadu da će vakcina biti registrovana narednih nedelja.

Nakon toga, gradske vlasti planiraju da uspostave saradnju sa proizvođačima kako bi oni isporučivali preparate u potrebnim količinama.

U Rusiji na vakcini protiv kovida 19 radi najmanje 17 naučnih centara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.