U Pančevu 146 kovid pacijenata, lekari pozivaju građane da se vakcinišu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2021, 10:41

U Pančevu 146 kovid pacijenata, lekari pozivaju građane da se vakcinišu

Više od 1.600 aktivnih slučajeva kovida u Pančevu, trenutno je 146 kovid pacijenata u Opštoj bolnici u Pančevu. Na respiratoru je 17 pacijenata, lekari, kažu, da ima pacijenata sa vrlo ozbiljnim kliničkim slikama. Među hospitalizovanima ima i mlađe populacije. Osoblje je pod strašnim pritiskom i samo tokom jučerašnjeg dana bilo je 15 prijema.

Lekari ponovo apeluju na stanovništvo da je vakcina jedini izlaz iz ovog stanja koje traje predugo. Direktor Opšte bolnice u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Pančevu dr Slobodan Ovuka još jednom je apelovao na Pančevce da se prijavljuju za vakcinaciju kako bi lekari mogli da se posvete i nekovid pacijentima koji su već godinu dana "na čekanju".

Među pacijentima ima samo nekoliko njih koji su primili prvu dozu vakcine pa dr Ovuka smatra da se i na tako malom uzorku može videti koliko su vakcine efikasne.


Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Blagi pad broja zaraženih u Subotici, nema mesta opuštanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2021

Primetan je manji broj pozitivnih u Subotici, dok je povećan broj kontrolnih pregleda a broj pacijenata koji se šalju na dalje dijagnostike je do 35 dnevno, saznaje RTV.  U bolnici je 190 pacijenata...Lekari iz Subotice, kažu, da je broj pozitivnih nešto više od 50 odsto od ukupnog broja testiranih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.