U Nišu počela vakcinacija protiv sezonskog gripa, od petka i u Pirotskom okrugu

Izvor: JužneVesti.com, 29.Sep.2022, 18:14

U Nišu počela vakcinacija protiv sezonskog gripa, od petka i u Pirotskom okrugu

Vakcinu protiv sezonskog gripa Nišlije mogu primiti svakog radnog dana od 7 do 20 sati, kao i vikendom do 13:30 sati u Domu zdravlja, gradskim i seoskim ambulantama. U pirotski Zavod za javno zdravlje vakcine stižu u petak, 30. septembra, a imunizacija u Leskovcu počinje od utorka, 4. oktobra.

Iz niškog Doma zdravlja vakcinaciju posebno preporučuju deci starijoj od 6 meseci koja boluju od hroničnog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << poremećaja plućnog i kardiovaskularnog sistema, šećerne bolesti, poremećaja bubrega, kao i starijima od 65 godina.

Takođe, navode da bi vakcinu trebalo da prime i korisnici gerontoloških centara i ustanova socjalne zaštite, kao i zaposleni u tim ustanovama.

Odraslo stanovništvo vakcinu može primiti u prostorijama Kluba Doma zdravlja, radnim danom u vremenu od 7 do 20 sati, vikendom u vremenu od 7 do 13:30 sati. Deca starosne dobi od 6 meseci do 18 godina u centralnom objektu Doma zdravlja Niš, ulaz broj 4, na odeljenju vakcinacije - navode iz doma zdravlja.

Kako je saopšteno iz pirotskog Zvoda za javno zdravlje, u petak, 30. septembra, za ceo okrug stiže 4.400 doza vakcina protiv gripa, od toga je 2.460 namenjeno za pacijente pirotskog Doma zdravlja, 740 za Dom zdravlja u Dimitrovgradu, 600 doza za Babušnicu, 550 za Dom zdravlja u Beloj Palanci, a 50 za pirotski ZZJZ.
Pogledaj vesti o: Grip,   Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.