U Britaniji od jeseni dostupna i treća doza vakcine

Izvor: VOA, 02.Avg.2021, 10:18

U Britaniji od jeseni dostupna i treća doza vakcine

Treća doza vakcine protiv Kovida 19 u Velikoj Britaniji biće dostupna od jeseni, preneo je britanski Telegraf. Vakcine će biti dostupne u oko dve hiljade apoteka, a cilj je da ih građani prime do početka decembra. Vlada se priprema za treću dozu od juna, kada je Komitet za vakcinaciju i imunizaciju dao preporuku da treću vakcinu prime stariji od 70 godina, oni koji borave u staračkim domovima i svi koji su slabog zdravstvenog stanja. Skoro 90 odsto punoletnih Britanaca primilo je barem jednu dozu vakcine, ali je među populacijom od 18 do 30 godina taj broj samo 60 odsto.   Kako bi ohrabrilo mlade da se vakcinišu pre nego što zahladni i počnu da provode više vremena u zatvorenim prostorijama, Ministarstvo zdravlja je saopštilo da restorani, službe za dostavu hrane i prevoz nude popuste onima koji se vakcinišu. U Berlinu su u nedelju održani protesti protiv pandemijskih restrikcija, a oko 600 demonstanata je uhapšeno posle sukoba sa policijom.  Iako je Nemačka popustila brojne restrikcije u maju, masovna okupljanja su i dalje zabranjena. Broj novozaraženih je u porastu, iako nije veliki - u nedelju je registrovano 2.100 novoobolelih u zemlji sa 83 miliona stanovnika. Više od 200 zaposlenih u dve bolnice u San Francisku u Kaliforniji testirano je pozitivno na koronavirus, prenosi Njujork tajms, a većina ih je bila vakcinisana. Zaraženi su delta varijantom koronavirusa, ali su samo dvoje završili u bolnici. Univerzitet Džons Hopkins saopštava da je širom sveta registrovano 198 miliona obolelih od Kovida 19, a da je umrlo 4,2 miliona ljudi. Najveći broj obolelih i umrlih je u SAD. 

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

UAE: I Sinofarm vakcine za djecu od 3 do 17 godina

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Avg.2021

ABU DABI - Ujedinjeni Arapski Emirati počeće da isporučuju kinesku vakcinu Sinofarm protiv kovida-19 za djecu od 3 do 17 godina, objavila je danas vlada UAE na Twitteru.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.