TREBA I DALJE DA PODIŽEMO SVEST GRAĐANA O ZNAČAJU VAKCINACIJE! Jedna stvar predstavlja branu za širenje virusa

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2021, 21:11

TREBA I DALJE DA PODIŽEMO SVEST GRAĐANA O ZNAČAJU VAKCINACIJE! Jedna stvar predstavlja branu za širenje virusa

Radojičić je rekao da je pitanje kolektivnog imuniteta komplikovano za sve imunologe

Situacija sa korona virusom je bolja, ali i dalje je potreban ozbiljan pristup svih, rekao je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i istakao važnost nastavka vakcinacije.

- Važno je da nastavimo kontinuitet vakcinacije i moramo biti ponosni na rezultate, ali i nastaviti da podižemo svest građana o značaju vakcinacije - rekao je Radojičić. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Naveo je da je u kontaktima sa ambasadorima stranih zemalja primetio da su svi fascinirani dobrom organizacijom vakcinacije u Srbiji i da je to zasluga predsednika Aleksandra Vučića, te da ogroman doprinos u celom procesu daju zdravstveni radnici, lekari i medicinske sestre.

Kako je saopštio Beonifo, , ali da sigurno da prelazak 50 odsto vakcinisanih predstavlja značajnu branu za nekontrolisano širenje virusa.

- Nama je cilj da u Beogradu dostignemo tih 50 odsto, do sada je 46,3 odsto vakcinisano jednom dozom, a 37,1 odsto je revakcinisano - kaže Radojičić.

Naglasio je da je veoma važno da se i mladi iznad 18 godina vakcinišu, dok se o mlađim kategorijama još uvek rade studije koje će i dati konačnu reč o toj temi.

Povodom zagađenja Čukaričkog rukavca, gradonačelnik je podsetio da se rade redovne kontrole, ali i da je 27. aprila dao naredbu za vanrednu kontrolu zagađenja vode u Čukaričkom rukavcu i Topčiderskoj reci.

Naveo je da su preliminarni rezultati već stigli, a da su razlozi za zagađenje trojaki - kanalizacija, industrija, i to što reka prolazi kroz naselja u četiri opštine na čijoj teritoriji postoje divlje deponije.

Poručio je da Grad Beograd ulazi u ozbiljno rešavanje pitanja kanalizacije kroz četiri sliva: Veliko selo, Krnjaču, Ostružnicu i Batajnicu, i naveo da će postavljanje prečišćivača voda sigurno pomoći u tom procesu.

- Ovakve probleme nije moguće rešiti ''ad hok'' jer su nastali pre mnogo decenija. Ne treba zaboraviti da Beograd ima 1.100 kilometara vodotokova drugog reda i da oni zahtevaju potpuno uređenje. Završena je javna nabavka za izradu strategije za rešavanja ovog problema i na tome ću insistirati - istakao je Radojičić.

Gradonačelnik je, povodom stanja Savskog nasipa, naglasio da građani nemaju razloga za strah od poplava.

- Ovo su problemi koji moraju zajedno da rešavaju Grad i Republika, ali ću ukazati i na činjenicu da se ovakve teme najčešće naglašavaju pred izbore. Naravno da problem mora da se rešava po proceduri, JVP ''Srbijavode'' su na terenu i stalno kontrolišu situaciju, ali to je nešto što moramo zajednički rešavati - kaže Radojičić.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija,   Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.