Smanjuje se broj prvih pregleda u Kruševcu, primetan pad broja novoobolelih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2021, 08:09

Smanjuje se broj prvih pregleda u Kruševcu, primetan pad broja novoobolelih

U Kruševcu se, kao i u ostalih pet opština Rasinskog Okruga od petka osim "Fajzerovim" cepivom, obavlja vakcinacija bez zakazivanja i ruskom vakcinom. Gužvi nema, ali je u protekla dva dana interesovanje građana, posebno mlađe populacije, veće.

Punktovi za vakcinaciju u Hali sportova rade i nedeljom od 8 do 20 časova. Bez zakazivanja moguće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je primiti "sputnjik" i "Fajzer" vakcinu, dok se kineskom vakcinom obavljaju isključivo revakcinacije.

U Domu zdravlja kažu da se nove doze "Sinofarm" vakcine očekuju narednih dana, a u četvrtak je u Kruševac dopremljeno preko 1.000 "Fajzer" cepiva i blizu 3.000 ruske vakcine.

Kruševljani su dobili posebnu komoru u kojoj se na - 70 stepeni Celzijusa čuvaju "Fajzer" vakcine.

"U Kruševcu je vakcnisano prvom dozom 34 posto punoletnih građana, revakcinisano 26 odsto. Pao je broj prvih pregleda u kovid ambulanti. Pre četiri, pet nedelja imali smo između 150 i 200 prvih pregleda, a sada 50. Imamo mali broj upućivanja na infektivno odeljenje", kaže dr Marina Kostić, direktorka Doma zdravlja

U Kruševcu je u proteklih pet sedmica primetan pad broja novoobolelih. Razlikuje se situacija od opštine do opštine. Kako kažu epidemiolozi to se sada direktno dovodi u vezu sa brojem vakcinisanih.

Najbolja epidemijska situacija je u Kruševcu, gde je najmanji broj aktivno obolelih u odnosu na broj stanovnika. Najteže je u Ćićevcu, gde je najmanje vakcinisanih, jedva 20 odsto punoletnih, a u problemu su i stanovnici Varvarina i Trstenika.

Broj novoobolelih u Kruševcu, Aleksandrovcu i Brusu najbolji je od početka ove godine.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.