SRBIJA JE CENTAR EVROPE: Dr Bekić objasnio koliki je doprinos imunizacije stranih državljana u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2021, 10:35

SRBIJA JE CENTAR EVROPE: Dr Bekić objasnio koliki je doprinos imunizacije stranih državljana u Srbiji

Nastavlja se vakcinacija stranih državljana u Srbiji

Strani državljani koji su krajem marta primili prvu dozu vakcine u Srbiji, ovoga vikenda dolaze na revakcinaciju.

U osam časova na Beogradskom sajmu počela je vakcinacija u halama 3 i 11, a završava se u 17 časova. Produženo radno vreme važiće samo tokom vikenda.

Veliki su redovi, a građani koji su došli da prime vakcinu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << protiv kovida kažu da su uglavnom iz BiH, Severne Makedonije, Ukrajine.

Direktor punkta za vakcinaciju na Beogradskom sajmu, dr Zoran Bekić, izjavio je da je Srbija postala centar vakcinacije u Evropi.

- Čelni ljudi u državi su povukli izuzetan diplomatski potez. Srbija je pružila ruku prijateljstva regiji, izbrisala granice i pokazala da se svi borimo protiv zajedničkog neprijatelja. Krajem marta u Srbiji je vakcinisano više od 22.000 stranih državljana, na Sajmu tada više od 12.000. Od toga je prošlo 12 nedelja i došlo je vreme za revakcinaciju - naveo je Bekić.

Zbog toga će, kao je rekao, na Sajmu drugu dozu vakcine primiti 8.000 stranih državljana, a sutra 5.000.

- Paralelno sa tim teče vakcinacija prvim dozama na Sajmu, isključivo za državljane Srbije, Severne Makedonije i BiH - dodao je Bekić, napominjući da se u najskorije vreme očekuje isporuka "Sputnjika V".

Poslednjih dana se, kako je dodao, na Sajmu najviše vakcinišu strani državljani iz BiH i Severne Makedonije, a u tržnim centrima mladi.

- U tržnim centru "Ušće" od šestog maja do srede je vakcinisano prvim dozama 13.600 lica, a starosna dob je u proseku 40 godina - kazao je Bekić.

Do petka je u Srbiji prvu dozu vakcine primilo više od 44 odsto naših građana, a 40 odsto je dobilo drugu dozu.

- Neophodno je da ubrzamo vakcinaciju da nam se korona ne bi u najtežem obliku vratila na jesen. Poseban apel mladima, nađite vreme, vakcinišite se, vi ste naša snaga i budućnost i Srbija veruje u vas - zaključio je Bekić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.