Ružić hvali odziv studenata, Udovičić motiviše mlade da se vakcinišu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2021, 12:17

Ružić hvali odziv studenata, Udovičić motiviše mlade da se vakcinišu

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić pohvalio je studente zbog visokog odziva na imunizacija od kovid-19, čime, kako je istakao, pokazuju visok nivo odgovornosti i štite kako sebe, tako i svoje bližnje.

"S obzirom na brojne obaveze koje moraju da usklade, vakcinacija u studentskim domovima je mnogo jednostavnija opcija za studente", rekao je ministar.

Kako se navodi u saopštenju iz njegovog Ministarstva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << on je ocenio da poštovanje epidemioloških mera i masovna vakcinacija predstavljaju siguran način da se obrazovne ustanove vrate ustaljenom režimu funkcionisanja.

Predsednica Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS) Margareta Smiljanić navela je da se do 22. aprila u studentskim domovima u Beogradu vakcinisalo 5.500 studenata, a u Nišu 1.308 akademaca.

"Studenti se i dalje, osim na ovim punktovima, vakcinišu i na drugim mestima i prijavljuju se za vakcinaciju i preko e-uprave, tako da je ukupan broj vakcinisanih studenata znatno veći", rekla je Smiljanićeva.

Ona je navela da povećanje broja dostupnih vakcina na punktovima studentskih poliklinika i studentskih domova utiče na to da broj vakcinisanih ne opada i dodala da se u svim univerzitetskim gradovima po studentskim domovima nastavlja i projekat "Student volonter".

Studenti medicine odgovaraju na sva pitanja i nedoumice studenata u vezi sa imunizacijom.

Ovu akciju sprovode SKONUS, Komitet za međunarodnu saradnju studenata medicine Srbija (IFMSA) i OPENS.

Do sada je u populaciji uzrasta od 18 do 29 godina ukupno vakcinisano 71.194 mladih, dodaje se u saopštenju Ministarstva.

Vakcinisalo se oko 220 stipendista Fonda za mlade talente, studenata i njihovih vršnjaka

Ministarstvo omladine i sporta danas je organizovalo vakcinaciju mladih u prostorijama Zavoda za sport i medicinu sporta u kojoj je učestvovalo oko 220 stipendista Fonda za mlade talente, studenata i njihovih vršnjaka, a oni su mogli da biraju između vakcina Fajzer, Sinofarm i Sputnik Ve.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je rekao da današnjom akcijom žele da motivišu mlade ljude da se vakcinišu, da budu odgovorni i solidarni i da svojim primerom pošalju nedvosmislenu i snažnu poruku svojim vršnjacima da je jedini spas u borbi protiv ove pošasti upravo vakcinacija.

"Mladost je neustrašiva ali želimo da skrenemo pažnju, bez obzira što mladi ljudi smatraju da se neće razboleti, da ovaj virus neće njih napasti, da im ništa neće biti ako se možda zaraze, da vode računa o svojoj okolini, o bakama, dekama, roditeljima. Jedini način da imamo ponovo osmehe, zagrljaje, poljupce, da idemo na utakmice, da idemo u pozorišta, da idemo u muzeje, da idemo na sva ona društvena okupljanja i da živimo što normalniji život je upravo vakcinacija", rekao je Udovičić.

Ministarstvo omladine i sporta zajedno sa Ministarstvom zdravlja u narednom periodu organizovaće ovakve akcije i u ostalim gradovima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.