Izvor: Luftika.rs, 05.Dec.2020, 13:01

Rusija krenula sa masovnom vakcinacijom protiv koronavirusa

Rusija počinje ovog vikenda svoj program vakcinacija protiv Kovida-19 u klinikama u glavnom gradu Moskvi vakcinisanjem osoba koje su pod najvećim rizikom od virusa. Koristiće se ruska vakcina Sputnjik V koja je registrovana u avgustu.
Proizvodjači vakcine navode da je efikasna 95 odsto i da nema veće nuspojave, ali vakcina je još u fazi masovnog testiranja, piše BBC, a prenosi N1.
Hiljade ljudi već se registrovalo da dobije prvu od dve doze vakcine ovog vikenda ali nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << jasno koliko Rusija može da proizvede.
Očekuje se da će proizvodjači napraviti dva miliona doza vakcine do kraja godine.
Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin koji je najavio progran inokulacije ranije ove nedelje rekao je da se vakcina nudi ljudima koji rade u školama i zdravstvenim službama i socijalnim radnicima. Rekao je da će spisak rasti kako bude raspoloživo više vakcina.
Stanovnici Moskve u tim profesijama, starosti od 18 do 60 godina, mogli su da se registruju onlajn da rezervišu termin za vakcinaciju na 70 lokacija u gradu. Svaka osoba će dobiti dve injekcije, drugu 21. dan posle prve injekcije.
Isključene su osobe koje su vakcinisane poslednjih 30 dana ili koje su imale respiratorne bolesti u poslednje dve nedelje, kao i osobe sa odredjenim hroničnim bolestima, trudnice i dojilje, prenosi BBC.
Antimaskerima, antivakserima i svim ostalim antirazum frakcijama

Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.